Klímatisztítás

Hívon minket éjjel-nappal! +36 30 687 3920

Klíma vásárlás során számos szempontot figyelembe veszünk, mint vásárló az egyik legfontosabb szempont az lehet, hogy milyen márkájú klímát vásároljunk.

Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hiszen számtalan piaci szereplővel, márkával találkozhat, olyan boltban ahol klímát értékesítenek.

Érdekessége a klímapiacnak, hogy általában a jól csengő, ismert márkák legtöbbször csak kényszerből vezették be termékeiket a piacra, ezért a klíma üzletág ezeknek a nagy cégeknek csak morzsákat hoz a konyhára, éppen ezért az innovációs fejlesztésekbe igen csekély összegeket fektetnek.

Az igazán nagy klímagyártó márkák neve közel sem cseng ismerősen, éppen ezért érdemes ezeket közelebbről megismerni. Közel sem biztos, hogy az ismerős márkák közül kell válogatnunk, ha igazán minőségi klímákat szeretnénk vásárolni.

Klíma vásárlás – jó ha tudod!

Természetesen maga a klíma vásárlás után közel sincs letudva az összes költség! A klíma tisztítás éves költsége, a beüzemelés költségét valamint a megnövekedett áramfogyasztást is érdemes beleszámolni a várható költségekbe.

Gree – a felvállaltan kínai márka

Akik egy kicsit is otthonosan mozognak, a klímák világában nem kell nekik bemutatni a világ legnagyobb klímagyártó cégét.
Nyíltan felvállalják, hogy termékeiket Kínában gyártják, ráadásul olyan minőségben, amit az ismert márkákat gyártó cégek is megirigyelhetnének.

A Gree márka az egyetlen, akik 2005-ben megkapta a világmárka jelzőt a Minőség Ellenőrzési Hivataltól és ezt képes egészen 2005 óta tartani.
Elképzelhetetlen méretű gyártósori kapacitással rendelkeznek, számszerűsítve éves szinten több mint 50 millió (!!!) klímát képesek gyártani.
Magyarországon több márka bevezetése is a Gree családhoz köthető (Airwell, Nord).
A növekedésüket egyrészt a kiemelkedő minőségnek másrészt a pontos kritériumok alapján megválasztott helyi márkaképviseleteknek köszönheti.

Ha ez mind nem lenne elég, 2009-ben együttműködési megállapodás keretében kompresszorokat és vezérlőegységeket fejlesztettek közösen a Daikin gyártójával. Itthon széleskörű garanciális ügyintézés keretében, azaz 3 év teljes körű és +2 év garanciavállalással a kompresszorra, javítják az esetleges felmerülő hibákat.
Összességében elmondható, hogy bőséges az alkatrész utánpótlás valamint rövid a szállítási idejük is.

Éppen ezért a Gree és hozzá tartozó márkákat elsősorban olyan ügyfelek részére ajánlom, akiknek fontos a minőség és esetleges meghibásodás esetén a gyors alkatrész utánpótlás, ugyanakkor nem elsődleges szempont számukra, hogy milyen márkajelzés van feltüntetve a klíma beltéri egységén.

Midea – márka és minőség egyet jelent

Midea klíma tisztításGree mellett egy másik kínai, azonban ismert márka a Midea, akik hosszú idő óta jelen vannak a piacon, minőségi és megbízható klímáikkal mind lakossági és ipari szegmensben is.
Midea klímákkal kapcsolatosan igen ritkán merül fel jótállási igény, bátran ajánlom mindazok számára, akik megbízható klímát szeretnének hosszú távra.

LG – Life is Good

LG klíma tisztításMindenki számára ismert márka, régi piaci szereplőként tevékenykedik Magyarországon. 10-15 évvel ezelőtt akinek fontos volt a márka és minőség együttese az egészen biztosan LG klímát vásárolt. Persze napjainkban is vezető szerepet töltenek be a klímák terén, de messze nem kapnak akkora hangsúlyt (Midea és Gree családok mellett). Folyamatos innováció jellemzi az LG márkát, napjainkban a klímáik egyik jellegzetessége, hogy hihetetlen alacsony zajszintet produkálnak.

Samsung

Sok vonásban hasonlít az LG gyártóhoz, mind minőségben és árkategóriában. Az utóbbi években felzárkózni látszik eladások terén, mely annak is köszönhető, hogy folyamatosan újításokat vezetnek be, sok esetben formabontó ötletekkel és megoldásokkal.

 

Daikin

Daikin klíma tisztításItthon az egyik legjobbnak tekintett márka, igazán jó minőségű klímákat gyártanak, ezáltal garantálva a hibamentes működést, alacsony zajszint mellett.
Árképzését tekintve kifejezetten drága készülékeknek számítanak, így aki Daikin klíma megoldásban gondolkozik az mindenképp a belépő szintű készülékek közül válogasson.

Mitsubishi

Japán gyártó, aki kifejezetten minőségi klímákat gyárt, ráadásul a belépő szinten elfogadható áron vásárolható meg a Mitsubishi klíma.

Vortex, AUX és a többi

Vortex és hasonszőrű márkákkal legtöbbször nagyáruházakban találkozhatunk és közös jellemzőjük a kiváltképp alacsony ár. Ezeket a klímákat ismert klímagyártók készítik, azonban ezeknek a minősége közel sem érik el az anyamárka minőségbeli szintjét.
Az igazán alacsony ár elérését úgy biztosítják, hogy a szerelés során felhasznált anyagok minősége jóval alacsonyabb a megszokottnál.

Call Now Button