Klímatisztítás

Hívon minket éjjel-nappal! +36 30 687 3920

Fontos szempont meghatározni azt, hogy mennyibe is kerül egy klíma kulcsra készen (tehát már csak bekapcsolni kell, hogy élvezzük a klíma előnyeit).

A válasz több szempontból sem egyszerű, ugyanis a klíma megvétele önmagában nem elégséges a beüzemeléshez és működéshez.

Klíma árak: a pontos ár meghatározásához figyelembe kell venni a klíma márkáját és annak beszerzési útvonalát, bekötését, beüzemelését valamint azt is érdemes számításba venni, hogy az éves szintű karbantartásnak mi lesz a várható költsége.
További fontos szempont, hogy az összes folyamatnak az elvégzését egy cég vagy az egyes folyamatok elvégzését más és más vállalkozó végzi.

Előző cikkünkben már tárgyaltuk, hogy milyen lényegi különbségek vannak egyes klímagyártó márkák között, ennek megfelelően az ár elsősorban a gyártótól, teljesítménytől, minőségtől és típustól függően nagymértékben változhat.

Az összes várható költség (azaz egészen a beüzemelésig) körülbelül harmadát teszi ki a klíma megvásárlása.

Röviden a klíma árak ezekből a részekből tevődnek össze.

Mit fogunk kapni vásárláskor?

Mikor megvásárlunk egy klímát két egységet fogunk kapni, a kültéri illetve beltéri egységet, telepítésnél ezt a két egységet kötjük össze csövekkel és kábelekkel.

A kültéri egységet telepítésnél tartókonzolra kell helyezni valamint a beüzemeléshez speciális szerszámokat kell használni, így házilag a telepítést semmiképp sem lehet megoldani, sőt ha nem szakember telepíti és üzemeli be a klímát, akkor a készülékre vállalt garanciát is elveszítjük.

Továbbá, a beltéri egységből is meg kell oldani a kondenzvíz elvezetését, amit legtöbb esetben lejtéssel oldanak meg, vagy ha lejtés segítségével nem kivitelezhető, akkor kondenzvíz szivattyúval lehet a kondenzvizet elvezetni.

Klíma üzemeltetési költsége

Klíma árak: két fő költségtételt kell figyelembe venni: a karbantartás időszakos költségét valamint a klíma használatából fakadó áramköltséget.
Az említett két költségtényezőből az áramfogyasztás a nagyobb költség, azonban minél kedvezőbb energia hatékonyságú klímát veszünk, annál többet spórolhatunk meg a villamos energia költségén.

Jellemzően ezeknek a klímáknak a vásárlási költsége magasabb, viszont fogyasztásuk a kimagasló technológiai megoldásoknak köszönhetően sokkal kedvezőbb.

Viszonyításképp, egy alsó-középkategóriás klímához mérten a fogyasztása akár 40-50%-al is kevesebb lehet, ezáltal pár év alatt megtérülhet a vásárláskor jelentkező többletköltség.
Ha maga a fogyasztás mértéke nem lenne elég, akkor érdemes azt is megemlíteni, hogy a jobb minőségű klímák élettartama jóval hosszabb, mint alacsony kategóriás társaié.

Éppen ezért általános szabályként elmondható, a klíma árakról: a gyanúsan olcsó klíma vagy éppen teljesen ismeretlen márkájú klíma esetén az üzemeltetés költségei magasabbak lesznek.

Call Now Button